MC Lån

Om du ska köpa en MC kan du med fördel ta ett privatlån hos någon av de långivare som du hittar här på privatlån24.com. Det ger dig mycket friare händer än ett MC lån med säkerhet, för om du tar ett lån med säkerhet måste du köpa motorcykeln av en auktoriserad MC-handlare, den får inte vara för gammal eller i vilket skick som helst och du får bara låna upp till 80 % av motorcykelns värde, resten får du casha upp själv.

Fördelar med MC-lån utan säkerhet

Om du tar ett MC-lån utan säkerhet (som i praktiken är ett vanligt privatlån) får du köpa MC:n av vem som helst, även av en privatperson. Det kan du spara pengar på eftersom MC-handlarna brukar ta ett högre pris för begagnade motorcyklar än vad privatpersoner brukar göra. Det är ju så att MC-handlaren vill tjäna något på försäljningen.

När du tar ett MC-lån utan säkerhet kan du även köpa en riktigt gammal motorcykel eller ett renoveringsobjekt. Det bryr sig långivaren inte om eftersom MC:n inte är deras säkerhet, vilket är perfekt för dig som har hittat en fin gammal MC i bra skick eller för dig som gillar att renovera motorcyklar.

Även om du ska köpa en ny MC av en auktoriserad MC-handlare finns det ändå en fördel med att ta ett privatlån istället för ett lån med säkerhet. När du tar ett MC-lån utan säkerhet får du nämligen låna till hela motorcykelns värde och slipper således att betala 20 % själv. Tänk på att du kan låna ända upp till 350 000 kr om du tar ett MC-lån utan säkerhet, så det är egentligen bara när du behöver låna mer än så som du måste ta ett MC-lån med säkerhet.