Låna till kontantinsats

Inte nog med att du kan ta ett privatlån när du ska köpa prylar eller ut och resa, du kan även använda lånet till bilens eller bostadens kontantinsats. Det innebär alltså att du inte behöver sälja något eller ha pengar på sparkontot när du ska köpa en bostad eller ta ett billån som kräver en säkerhet. Naturligtvis måste du ha en tillräcklig god ekonomi för att både kunna ta ett billån eller bolån och ett privatlån som täcker kontantinsatsen, men annars är det fritt fram. Ansök försäkerhetsskull om privatlånet direkt efter att du har fått ett lånelöfte så att du är säker på att du får låna till kontantinsatsen.

Kontantinsats till bil

Om du tar ett billån som inte kräver en säkerhet behöver du så klart inte låna till handpenningen eftersom ett sådant lån täcker hela bilens värde, men om du har hittat ett riktigt billigt billån som kräver en säkerhet måste du betala 20 % i handpenning. Om du har en tillräckligt god betalningsförmåga är det emellertid inga problem att täcka denna summa med ett privatlån eftersom du då får låna ända upp till 350 000 kr, vilket innebär att du kan köpa en bil som kostar 1 750 000 kr och ändå ha råd med handpenningen.

Kontantinsats till bostad

Om du behöver låna till bostadens handpenning, eller kontantinsats som det ibland kallas, kan du också låna upp till 350 000 kr om du har en god betalningsförmåga. När det gäller bolån behöver du ”bara” betala 15 % själv vilket innebär att du kan köpa en bostad som kostar upp till drygt 2 300 000 kr, såvida du inte har lite sparade pengar eller ska sälja din gamla bostad för då kan du såklart köpa en ännu dyrare bostad.

Om du behöver låna till handpenning kan du såklart göra det hos samtliga banker du hittar här på privatlån24.com.