Billån

Här på privatlån24.com hittar du flera fina privatlån som du kan ta även om du ska köpa bil. Om du vill ta ett billån hos någon av våra långivare ansöker du om ett privatlån precis som vanligt eftersom det är ett vanligt privatlån det handlar om. När du tar ett privatlån får du ju använda lånet till i stort sett vad du vill, även för billinköp. Som mest kan du få låna 350 000 kr vilket räcker långt för de flesta som ska köpa bil och eftersom räntan är så låg idag är det inte heller speciellt kostsamt att ta ett privatlån för bilinköp.

Fördelar med billån & privatlån för bil

Det finns två stora fördelar med att ta ett privatlån istället för ett lån med säkerhet när du ska köpa bil. För det första får du köpa bilen av vem som helst till skillnad från ett lån med säkerhet som kräver att du köper bilen av en auktoriserad bilhandlare. Det här ger dig betydligt friare händer och ökar dina möjligheter att få tag i en bil till ett riktigt lågt pris eftersom billhandlare som säljer begagnade bilar alltid tar ett högre pris. De måste ju tjäna något på försäljningen.

För det andra så har ett privatlån har inga krav på hur gammal bilen får vara, du får köpa en 30 år gammal bil om du så vill. Om du tar ett billån med säkerhet får bilen aldrig vara äldre än 12 år innan lånet är avbetalt. Det innebär att om du köper en 8 år gammal bil har du högst 4 år på dig att betala av på bilen och det är inte långt tid. Det kan ju faktiskt också vara så att du hittar en riktigt fin bil som är 10 år gammal och då är det i stort sett omöjligt att ta ett billån med säkerhet.